Ao no Sekai

Eredeti cím: 青の世界

Egyéb címek: World of Blue

Típus: Manga

Történetíró: Suga Kunihiko

Rajzolta: Suga Kunihiko

Hossza: 2 kötet

Műfaj: dráma, romantikus, yaoi

Kiadás éve: 2004

Státusz: Befejezett

35

Mű értékelése: 9,1 14 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Ao no Sekai vol.01 ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 704

Ao no Sekai vol.01 ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 434

Ao no Sekai vol.01 ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 372

Ao no Sekai vol.01 ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 304

Ao no Sekai vol.01 ch.05

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 283

Ao no Sekai vol.02 ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 274

Ao no Sekai vol.02 ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 267

Ao no Sekai vol.02 ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 255

Ao no Sekai vol.02 ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 278

„Legbelül minden ember magányos, 
ám ezt a magányt mélyen elrejti a szívében.”


Suga Kunihiko főként yaoi és shounen-ai műfajban alkotott. Első mangája, a Rock Noble 1992-ben látott napvilágot. A kezdeti sikerek után gyorsan érkezett a többi manga. Utolsó munkája 2008-ban jelent meg, Diamond no Jouken címmel. Műveiben előszeretettel használ drámai elemeket, rengeteg rejtélyes mellékszálat vezet fel, szinte sosem lehet tudni, hogy mi után mi következik. 
Véleményem szerint még a legelső mangájának a grafikája is szép, az újaké pedig még élvezhetőbb. 
A hátterek kevésbé kidolgozottak, de ezt a történetek színessége, a kreatív megvalósítás kompenzálja. 

Mint korábban említettem, az Ao no Sakai 2004-ben jelent meg, addigra a mangaka stílusa már szinte megmásíthatatlanná vált. Még a négy évvel később megjelent Diamond no Jouken is ugyanerre a grafika alapra épül. 
A magány érzése minden ember életében jelen van, nem tehetünk ellene semmit. Ha felüti fejét ez a néha szokatlan, mégis átlagos érzelem, akkor elbizonytalanodunk, félni kezdünk, rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennünk: Miért én? Mi lesz velem, ha...? A manga ezen érzelmet állítja középpontba, és enyhítésére a tiszta szerelemben keres megoldást. 

Szereplők:
Fuwa Yuusuke: Középiskolás diák, aki mindig a középpontban van. Sok barát, kedves ismerős teszi szebbé mindennapjait, és a lányok körében is elég nagy hírnévnek örvend. Gyakorlatilag bárkit megkaphatna magának, ha vágyai kielégítésére kerülne a sor. Ennek ellenére Fuwa mégis magányos. Úgy érzi, hogy keresnie kell maga mellé olyan barátokat, akikben tényleg megbízhat, és egy olyan szerelmet, mely nem csupán az egy éjszakás kalandok során jelenik meg pár óra erejéig. Társra, igazi kapcsolatokra vágyik. Hamarosan érkezik is a segítség, egy kutyaimádó ismerős képében. 

Nakahashi Makoto: Egy egyszerű lélek, akinek minden félelme abból származik, hogy a számára fontos személyeket egy nap úgyis elveszíti. Édesapjának halála a mai napig kísérti, nem tud megszabadulni az akkori emlékképektől. Ez a félelem olyan erősen él a szívében, hogy inkább nem enged magához közel senkit, sem lányt, sem fiút. „Miért szeressek meg bárkit, mikor egy nap úgyis elveszítem?” Ez a kérdés határozza meg a világról alkotott képét. Ám úgy tűnik, hogy a tiszta szerelem érzése hamarosan felülkerekedik a magányon, mely már oly régóta fogva tartja a szívét... 

Nakahashi Kenji: Makoto nagybátyja, rendőrként dolgozik. Egy felhőtlenül boldog kapcsolatban él...hetne, ha nem gyötörné a kisebbség érzése. Szerelme egy sikeres ember, aki mellett néha feszélyezve érzi magát. Teherként gondol magára, azt hiszi nem méltó arra, hogy egy híresség partnere legyen. Ez a bizonytalan érzés olyannyira elhatalmasodik rajta, hogy szinte már az őrületbe kergeti. De vajon van-e számára kiút ebből a végeláthatatlannak tűnő szakadékból, vagy egyre lejjebb fog zuhanni, ahol megfojtják őt a magány sötét és hideg láncai? 

Misonou Takahashi: Nagy hírnévnek és elismerésnek örvendő író, akinek a szíve tele van szeretettel és megértéssel. Egy dolgot mégsem tud hova tenni: miért gondolja azt a barátja, hogy ő külön mindenki másnál? Miért érzi azt, hogy nincs joga mellette lenni, csak azért mert alacsonyabb rangú munkát végez, mint ő? Erre a problémára akar megoldást találni, viszont a távolság, mely őt és szerelmét elválaszthatja egymástól egyre nő. Képes lesz hidat építeni a köztük lévő akadály fölé, vagy végleg le kell mondania a kapcsolatukról és hagynia kell a semmibe veszni azt? 
Az Ao no Sekai négy férfi története, akik önmaguk és partnereik bizonytalan érzései ellen küzdenek. A megszűnni nem akaró magány és az őszinte, oly régóta várt szerelem szívet tépő harca ez. Ha az érzelmek kordában tartása nem lenne elég megterhelő főhőseinknek, még egy kegyetlen gyilkos is közbeavatkozik. A titokzatos személy leleplezése nehéznek bizonyul, viszont van egy kiinduló pont: csak fiatal nőket öl és mindegyikük a környékről származik. Hogy miért? Azt csak a manga olvasói tudják majd meg. 

A főszereplőkkel szemben empátiát érezhetünk, hisz mindegyikük története magával ragadó és egyben szomorú is. Az életünk lehet akármennyire jó, mégis könnyen tudunk velük azonosulni. A fiúk mellett megjelennek még más, szerethető karakterek is, akik kicsit oldják a fejezetről fejezetre növekvő feszültséget. 
Barátság, szerelem, magány, boldogság, fájdalom, önfeláldozás, szenvedély, kitartás, akció és dráma... Ez az Ao no Sekai! 
Készülj fel! A segítségért kiáltó lelkek szava téged is magával ragadhat.

 

Írta: Naladin  2015.02.15

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!